Borrmaskiner

 1. Olika chucktyper för sladdlösa skruvdragare och borrskruvdragare

 2. 1) Nyckelchuck

  Sätt vanliga borrbits i chucken och dra åt och lossa med nyckel. Nyckeln ger stadig åtdragning, men systemet är inte speciellt praktiskt och du måste vara noga med att inte tappa bort nyckeln.
 3. 2) Snabbchuck

  Det krävs två händer för att manövrera en snabbchuck. Håll stadigt i chuckens ena del med ena handen och vrid den andra delen för att dra åt eller lossa.
 4. 3) Ettgrepps snabbchuck

  Detta är det bekvämaste alternativet, eftersom den kan manövreras med en hand, så att du kan hålla fast verktyget eller tillbehöret med andra handen.
 5. 4) SDS-chuck

  Detta chucksystem är bara tillgängligt för borrhammare och fungerar bara med speciella SDS-borrbits. Dessa borrbits är mycket enkla att sätta i. Om du vill borra i trä och metall med vanliga bits, behövs en speciell adapter SDS+.
 6. 5) Sexkantfäste

  Sladdlösa skruvdragare har vanligen ett sexkantigt (hexagonalt) magnetfäste. Sexkantfästet för sladdlösa slagborrmaskiner/skruvdragare fungerar lite annorlunda. Dra chucken framåt och sätt i tillbehöret. Släpp sedan chucken. I båda fallen monteras tillbehören utan extra verktyg.