1. Vilken såg ska man använda för jobbet?

 2. = Varvtal
  = Noggrannhet
  = Såga kurvor
  = Såga rakt
  = Såga där det är svårt att komma åt
 3. 1) Figursåg

  Figursågen är den mest mångsidiga av sågar. Den kan såga exakt både rakt och i kurvor. Särskilt för att såga kurvor är figursågen helt klart det bästa valet. En figursåg kan använda många olika slags klingor som är optimerade för olika material, noggrannhet, varvtal och kurvor. Bland exempel på material som kan sågas finns trä, metall, plast, drywall, laminatskivor och till och med kakelplattor.
 4. 2) Cirkelsåg

  En cirkelsåg används oftast för att snabbt och exakt såga raka snitt. Den är i sitt esse för att såga långa sågsnitt i tjockare material. Cirkelsågar används oftast för trä, men de kan också såga i annat material – i vissa fall med en särskild sågklinga. Några av de vanligaste material som kan sågas med en cirkelsåg är spånskiva, plywood, träbalkar, golv av hårda träslag och undertakbeläggning.
 5. 3) Pendelsåg

  En pendelsåg eller svärdsåg används främst för grövre sågarbeten, beskärning och rivningsarbete. Det finns olika klingor för enskilda material som trä och metall.
 6. 4) Multisaw

  En multisaw är idealisk för kapning av olika material – du behöver bara ett verktyg för att kapa många olika material. Från trä till kakel, laminatgolv till aluminium och PVC. Den skär exakta raka linjer och är mycket lämplig för instickssågning. Multisaw kan användas med diamantskivor, snabbstålsblad och blad med hårdmetalltänder. Sågblad kan köpas i de flesta gör-det-själv-butiker.