Flerfunktionsverktyg

 1. Vilket tillbehör ska man använda för ett jobb?

  Det finns många tillbehör till flerfunktionsverktyg på marknaden och här visas de vanligaste.
 2. 1) Universal segmentsågklinga:

  Denna sågklinga är avsedd för att såga i trä, plast och andra metaller än järnhaltiga. Genom att flerfunktionsverktyg har åtskiljande och sticksågningsfunktion är de perfekta för att såga nära kanter, i hörn och där det är svårt att komma åt. För att bara nämna några exempel: försiktigt ta bort skadat kakel, justera golvplattor och kapa rör – men möjligheterna är nästan obegränsade.
 3. 2) Sticksågklinga:

  Denna sågklinga finns i flera olika storlekar och kan liksom universalklingan även användas för åtskiljande och sticksågning i trä, plast och metaller som inte innehåller järn. Formen är emellertid en annan, vilket gör denna klinga perfekt för djupare sticksågning. Bland jobb som den här klingan kan användas till finns montering av gångjärn och fläktgaller, såga gipsskivor, göra spår för att montera elkanaler och kapa rör. Klingan erbjuder dessutom närmast obegränsade sågningsalternativ.
 4. 3) Slipfot:

  Detta sliptillbehör är perfekt för att slipa ytor nära kanter, i hörn och på andra ställen där det är svårt att komma åt. Bland några exempel finns, beroende på vilket slippapper man väljer, färg, trä, gips och lack.
 5. 4) Övrigt:

  Det finns många andra tillbehör på marknaden. Exempelvis omfattar Bosch tillbehörssortiment ett flertal tillbehör som passar både till Bosch Multi Tool och till SKIL Multi-Tasker. Bland sådana finns tillbehör för att ta bort heltäckningsmattor, kakellim, betongrester, ej härdad spik, häftklamrar och små lister.