Montera badrumstillbehör

72% of 100%

Toaletten eller badrummet är inte komplett utan tillbehör som handdukshängare, mugghållare, badhandduksring, hårtorkshållare, tvålkopp och en hylla för toalettartiklar. I den här artikeln visar vi hur du enkelt kan sätta upp alla dessa saker.

Att tänka på
Kontrollera innan du borrar hål i väggen att det inte finns några vatten- eller gasledningar eller elkablar där du tänker borra. Det finns särskilda elektroniska detektorer för att ta reda på var det finns eventuella ledningar och kablar.

Glöm inte att använda handskar och säkerhetsglasögon när du tar bort de gamla tillbehören.

 1. Mät först upp platserna för alla artiklar

  Försök så långt möjligt att sätta alla delar i linje, för det ser mest regelbundet ut. Använd mellanrummen mellan kaklen som vägledning. Kontrollera först om du kan borra hål i mellanrummen mellan kakelplattorna. Det blir då lättare att borra, du skadar inte kaklet och du kan vara säker på att tillbehören sitter i rak linje.

 2. Borra i kakel

  Går det inte att undvika att borra i kaklet märker du ut platsen för hålet på två korslagda bitar maskeringstejp. Det gör det lättare att se var du märkt ut på mörkare kakel och gör det också lättare att inte halka med borret.

 3. Kontrollera allt en gång till innan du börjar borra

  Till exempel: om du ska montera en hylla håller du den mot väggen på önskad plats. Lägg ett vattenpass på hyllan, justera hyllan så att den är vågrät och märk ut platsen under hyllan. Kontrollera sedan att det andra hålet är i våg med det första.

 4. Borra sakta genom kaklet

  Borra med lågt varvtal utan slagfunktion. När du är igenom kaklet kan du slå på slagfunktionen igen. Se till att hålet är tillräckligt djupt för att pluggen ska försänkas helt i väggen bakom kakelplattan. Då undviker man att kaklet spricker när man drar åt skruven.

Betyg

Betygsätt denna steg för steg-anvisning.

Montera badrumstillbehör

3.6
3.6 of 5

123 totalt

 • 5
  52
 • 4
  25
 • 3
  11
 • 2
  8
 • 1
  27