Bygg en soffa med dambrädesbord av lastpallar

94% of 100%
Lastpallar ger din trädgård en helt ny look på nolltid och för en liten summa. En lastpallsbänk på hjul ger trädgården ett robust och stadigt uttryck. Och det åtföljande dambrädesbordet av lastpallar är en källa till timmar av glädje.
 1. Steg 1: Lastpallar är obehandlade och har gott om flisor. Det är därför lämpligt att slipa samtliga pallar släta och flisfria.
 2. Steg 2 (bänk och bord): Lägg två lastpallar upp och ned ovanpå varandra för bänksätet och två för bordet. Fixera lastpallarna vid varandra med skruvar, så att de inte kan glida. Skruva i skruvarna 4 x 50 mm med sladdlös borrskruvdragare invid de nio klossarna.
 3. Steg 3 (bänk): Såga av tvärbrädorna under den bakre brädan. Därmed bildas ett urtag där ryggstödet ska placeras.
 4. Steg 4 (bänk): Den sista, lösa pallen fungerar som ryggstöd för bänken. Såga bort klossarna och de övre två brädorna. Använd hammare och stämjärn, om så behövs. Obs: Lämna de vertikala brädorna intakta. Såga dem till 16,5 mm längd.
 5. Steg 5 (bänk): För ned ryggstödet i urtaget i sätet, så att det lutar bakåt. Skruva fast ryggstödet stadigt med skruvar 5 x 70 mm.
 6. Steg 6 (bord): Såga läkten till lämplig längd, och passa in dem i springorna i bordet. Fixera dem med spik och/eller trälim. Därmed bildas en bordsyta utan springor.
 7. Steg 7 (bord): Slipa bordsskivan slät med slipmaskin.
 8. Steg 8 (bord): Stryk på ett lager vit färg. Du kan måla hela bordet eller bara översidan.
 9. Tips

  Om du vill kan du också applicera ett lager färg, lack eller bets på bänken.
 10. Steg 9 (bord): Rita upp ett dambräde på bordets översida med linjal och blyertspenna. Måla sedan efter linjerna med pensel. Eftersom bordet redan är vitmålat, behöver du bara måla de svarta rutorna (8 x 8 cm).
 11. Steg 10 (bänk och bord): Skruva fast ett svängbart hjul på undersidan i vardera hörnet av bänken och bordet. Använd skruvar 6 x 50 mm.
 12. Tips

  Dekorera bänken med kuddar. Det gör bänken bekvämare och ser snyggt ut.
 13. Steg 11 (bord): Kapa 24 st. 2 cm tjocka skivor av trädstammen med figursåg. Måla hälften vita och hälften svarta.
 14. Steg 12 (bord): Placera pjäserna på bordet. Mycket nöje!

Betyg

Betygsätt denna steg för steg-anvisning.

Bygg en soffa med dambrädesbord av lastpallar

4.7
4.7 of 5

20 totalt

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0