Bygg ett insektshotell

76% of 100%
Ge naturen en hjälpande hand genom att bygga ett insekthotell för din trädgård. På våren och sommaren fungerar det som en plats för vila och förökning, och under kalla, regniga månader är det perfekt för bin, humlor, nyckelpigor och fjärilar att övervintra. Insektshotell är verkligen inne. Och du kan bygga ett själv i några få enkla steg.
 1. Steg 1: Använd sticksåg och kapa till två brädor på 70 cm (sidostycken), en bräda på 23,2 cm, en bräda på 25 cm och fyra brädor på 20 cm.
 2. Steg 2: Vinkla figursågen och kapa överändarna diagonalt med 45° vinkel. Här ska taket placeras.
 3. Steg 3: Slipa de sågade kanterna med slipen.
 4. Steg 4: Skruva fast de fyra korta brädorna mellan insektshotellets sidor. Förborra skruvhålen med ett klent borr för att undvika att träet splittras. Börja nedifrån, kontrollera att det är rakt och lämna hela tiden cirka 20 cm mellan brädorna. Lämna cirka 10 cm upptill.
 5. Steg 5: Skruva samman de två halvorna av taket diagonalt med 90° vinkel och skruva fast dem upptill.
 6. Tips

  Måla eller lackera inte insekthotellet. Lukten driver faktiskt bort insekter.
 7. Steg 6: Skruva in en skruv i en vägg eller ett staket och häng upp insektshotellet.
 8. Steg 7: Nu är det dags att fylla insektshotellet. Kapa bambustavar i bitar med figursåg och fyll en avdelning av insektshotellet med dem. Passa in dem i linje med varandra framtill för bästa utseende.
 9. Steg 8: Kapa till bitar av trädgrenar med figursåg. Borra flera djupa hål i träbitarna med olika borrbits. Hålen bör helst vara mellan 2 och 9 mm i diameter. Fyll de övriga facken med bark, träflis, träull och tallkottar. Insekterna kommer att bli tacksamma.

Betyg

Betygsätt denna steg för steg-anvisning.

Bygg ett insektshotell

3.8
3.8 of 5

12 totalt

 • 5
  7
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3