SKIL tryckstyrning: mindre tryck, bättre slipning

Dricker du färskpressad apelsinjuice till frukost ibland? När du pressar apelsinen i juicepressen, händer det att du trycker jättehårt eftersom du tror att du då får ut mer juice, och att det går snabbare? Sanningen är faktiskt den motsatta. Om du pressar apelsinen hårt så saktar juicepressens motor ner och kan inte fungera som den ska. Vad har det med slipning att göra?

Folk gör ofta likadant när de slipar. De tror att om de trycker hårdare så får slipen bort mer material.

Även här är sanningen den motsatta. Slipens motor spärras och kan inte längre fungera som den ska. Dessutom blir du trött och får ont i händer och handleder.

Därför har SKIL lanserat tryckstyrning på sina slipar. Principen är jätteenkel. Vår slip har fyra lysdioder: två gröna, en orange och en röd. De motsvarar trycket på slipen. Så länge du håller dig i det ”gröna området” fungerar slipen som den ska och du får bästa möjliga slipresultat. Om den orangefärgade lysdioden lyser använder du för högt tryck. Och om den röda lysdioden lyser är det omedelbart dags att minska trycket och låta verktyget göra jobbet. Varför ska du trötta ut dig när verktyget kan göra jobbet åt dig?