Tillverka en badkarsbricka av trä

100% of 100%
Dags för en avkopplande stund för dig själv. Tappa upp ett bad, häll upp något att dricka och välj en bok. Men var ska du göra av allt? Du behöver en badkarsbricka! Du behöver aldrig mer balansera ett vinglas på badkarskanten.
 1. Steg 1: Mät badkarets bredd från ytterkant till ytterkant. Mät ut detta mått på brädan, markera med pennan var du ska såga och kapa brädan med cirkelsågen, så att du får två bitar.
 2. Tips

  Mät alltid från brädans båda ändar, så att sågsnittet kommer i mitten. På så sätt har varje bit bara ett sågsnitt.
 3. Steg 2: Såga den mindre biten i tre delar på 40 cm.
 4. Steg 3: Mät badkarets bredd från innerkant till innerkant. Placera de två brädorna jäms med varandra på golvet och märk ut detta mått på båda brädorna.
 5. Steg 4: Placera en av de mindre träbitarna längs varje pennstreck på brädornas undersida och skruva fast dem. De små bitarna kommer att passa mot badkarets kant, så att brickan inte kan glida av. Skruva fast de andra två mindre träbitarna med jämna avstånd till vänster och höger om brädornas mitt. Dessa två träbitar gör brickan mer robust.
 6. Steg 5: Borra hål i den främre brädan med 22 mm centrumborr. Såga en linje från sidan mot detta hål. Såga först fram till hålets vänstra sida, sedan till högra sidan.
 7. Steg 6: Sätt ett värmeljus på brädan och rita runt det med pennan. Du kan placera det var du vill. Borra hål med centrumborret. Borra inte för djupt. Du vill inte göra hål hela vägen igenom. Putsa hålet med multiverktyget så att det blir runt och slätt.
 8. Steg 7: Slipa hela produkten med multiverktyget.
 9. Steg 8: Stryk med transparent träbets för fuktiga utrymmen.
 10. Steg 9: Tappa upp ett bad, tänd ett ljus, häll upp något att dricka ... och koppla av.

Betyg

Betygsätt denna steg för steg-anvisning.

Tillverka en badkarsbricka av trä

5
5 of 5

5 totalt

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0